Current Exhibition:
Year End Show
2020



For our inaugural online exhibition, the Ryerson Department of Architectural Science is showcasing our 2020 Year End Show, featuring our best student work. At DAS, we encourage students to test boundaries, explore new possibilities, and apply their skill to prevailing issues present within their evolving surroundings. This annual exhibition presents the culmination of the 2019-2020 academic term, showcasing the impressive and cutting-edge works of our top students in all four years of study and at the graduate level.



ONLINE CATALOGUE
YEAR 1
        Communications Studio: ASC 101
        City Stories: ASC 201
YEAR 2
        Design Studio II: ASC 301
        Design Studio III: ASC 401
YEAR 3
        Integration Studio I: ASC 520
        Integration Studio II: ASC 620
YEAR 4


        Architecture Studio: ARC 720
        Architecture Studio: ARC 820

        Building Science Studio I: BSC 720
        Building Science Studio II: BSC 820


MArch
        Studio in Critical Practice: AR8101
        Seminar in Critical Practice: AR8102
        Studio in Collaborative Practice: AR8103
MBSc & MASc

        Building Design Seminar/Studio: BL8104


JULIA KRULICKI & KEANU SALIMI
Camp Winston Design-Build Proposal: Blur

This nature pavilion is designed for young children with Autism at Camp Winston as a method of both integrating the indoor and outdoor environments while providing a calming meditative space protected from the elements. The cladding’s change in spacing provides panoramic views of a dense forest and vegetable garden while creating an enclosed entrance shielded from strong western light and harsh weather. This pavilion’s sweeping curved form creates an edge for users to travel along, outwardly extending around the vegetable garden as if providing it with an embrace. Following the gradient, the user moves from a private space shielded from the busy activities of the garden to an open and secluded space on the other end that provides a visual connection to nature. This connection to nature is increased with an interior sand pit that provides a soft earthy texture underneath the user’s feet. The floor level also lowers to provide seating for the younger users while bringing them closer to the ground as they immerse themselves in the views of the forest. Working in its garden and forest context, this project provides a controlled connection to the outdoors in a way that is sensitive to the young users.