Current Exhibition:
Student Awards Show



Every year, the awards committee at DAS selects and rewards the best students at an official awards ceremony. This year, the ceremony will take place online, followed by the opening of an online exhibition of student work.


To view our inaugural online exhibition, the 2020 Year End Show, click here.












About the Award
To recognize students who demonstrate emerging talent in conveying design through 3D architectural visualization.

YEAR 3 & 4

Paulina Panus—Norm Li Award



The Architecture Centre is a structure intended to connect people with design, merging the two elements within its space. The glass façade works as a screen, projecting what is taking place within the structure. It enables the movement and atmosphere to spill out, on to the street and for the dynamics of the context to flow into the rooms, changing the appearance of the space. The different times of day, types of occasions, seasons will influence the connection of the building with the individual and their overall experience. Varying transparencies on the inside create flexible barriers, between the public and the private permitting the connection between people and all the spaces, giving an insight of what is taking place and allowing for workshops and workspaces to become exhibits of their own. The grander experienced within the voids, in comparison to the scale of the human, feels as if the building has combined the individual with its parts, where they are one of many fragments that generate its being and form a union. The Architecture Centre’s numerous layers of multiple elements, allow for the creation of different perspectives, enabling a different experience for every individual, within its spaces.
The following images are intended to demonstrate the effects of light on architecture. The glass façade works as a mechanism that remains opaque from the light during the day, reflecting the dynamic of the street. At night, the façade projects what is taking place within the structure, enabling the movements and atmosphere to spill out, on to the street. There is no restraint on openings since the building is one massive glass shell. The interior view functions in the same way, where there light affects how the interior space is perceived, by constraining the light to only enter through certain openings, highlighting the items on display, drawing the attention towards them.

The visualizations were approached through the careful considerations of arrangement of the views and choice in colours to depict the qualities of light. The design was completed by modelling the massing of the building in Rhinoceros. All the main components such as the structure, walls, materials, were designed to be able to test lighting within the spaces and understand this concept. Once modelled, the building was rendered with the chosen views and taken into Photoshop for postproduction, where context, people, and other design elements were added to create more active spaces.




Ryerson Department of  Architectural Science Toronto, CA.